Fotograaf reist alle landen af voor bijzondere expositie: "Fantastisch"

ZAANDAM - Voor een reis rond de wereld hoef je binnenkort niet ver te gaan. In het voormalig magazijn 'De Dood' op het Hembrugterrein in Zaandam wordt een fotomuseum ingericht waarbij je langs de straten over de wereld kan lopen. Het is het werk van fotograaf Jeroen Swolfs.

In zeven jaar tijd reisde Jeroen naar 195 landen om het straatleven vast te leggen. Hij wilde een positief beeld laten zien. "Ik wilde als fotojournalist een ander verhaal over de wereld en over de mensheid vertellen dan wat je de hele dag voor je kiezen krijgt op je telefoon of je computer, en in het nieuws. Daar krijg je wel een heel vertekend beeld door van wie wij zijn. Want er zijn ook heel veel meer goede mensen dan je denkt."

Lees ook: Amsterdamse fotograaf wil elk land ter wereld fotograferen: "Nog zes landen te gaan"

Die positieve thema’s vond Swolfs altijd vrij snel, waar hij ook kwam. "Dan kan je denken aan vriendschap en aan hoe mensen met hun kinderen bezig zijn. Dat er gelachen wordt, en mensen elkaar liefhebben. Dat zijn dingen die je eigenlijk overal ter wereld op straat ziet."

Drie verdiepingen vol
Nu is zijn werk te zien in de enorme ruimtes van het oude magazijn. Grote doeken hangen verspreid over drie verdiepingen, verdeeld in de verschillende continenten. De beelden worden aangevuld met verhalen en anekdotes. "Toen ik aan het project begon, had ik nooit gedacht dat ik een eigen Streets of the Worldmuseum zou krijgen. Dat is fantastisch."

Het werk is te zien vanaf vrijdag 16 juni en blijft tot 30 september hangen. Meer informatie is te vinden via streetsoftheworld.com

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws