Noord-Holland

Automobilist richt bloedbad aan onder jonge gansjes in Onderdijk

11 juni 2017, 12.09 uur · Aangepast 11 juni 2017, 14.53 uur

Sylvano Rosenberg
Sylvano Rosenberg

ONDERDIJK - ONDERDIJK Een automobilist is vanochtend op de Dirk Bijvoetweg in Onderdijk moedwillig op een groep ganzen ingereden. Een stuk of dertien ganzen, waaronder veel jonge gansjes, overleefden dat niet.

Twee gansjes die niet op slag dood waren, lieten dierenambulancemedewerkers inslapen. Ze hadden te veel uit- en inwendige verwondingen om te kunnen overleven.

Sylvano Rosenburg uit Medemblik trof de dode ganzen achteraf op de weg aan. Hij was met zijn camera al vroeg op pad. "Er kwam een oude man naar me toe", vertelt hij aan NH. "Helemaal overstuur. Pislink ook." De man vroeg hem om snel foto's te maken. "Er is vijf minuten geleden iemand moedwillig op een groep ganzen ingereden", riep de man die het zag gebeuren tegen Sylvano. 

Ravage
"Er lagen een stuk of dertien ganzen", vertelt Sylvano, die de ravage met zijn camera en telefoon vastlegde. Hij weet dat er vaker "belachelijk hard" gereden wordt op de betreffende weg, maar deze automobilist lijkt er nog een schepje bovenop gedaan te hebben. "Iemand hoorde dat hij gas bijgaf. Dat gaf een klap, dat wil je niet weten." 

"Er is af en toe wat overlast van die ganzen", geeft Sylvano toe, "maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op."