Noord-Holland

NL
V

Haarlemmer kapot van autobrand: "We denken te weten wie het gedaan heeft"

9 juni 2017, 18.45 uur · Aangepast 9 juni 2017, 22.03 uur

HAARLEM De vader van Naomi, Hein Planting, is er helemaal kapot van. Zijn auto is voor de derde keer vernield en nu is het voertuig niet meer te redden. Alles wijst erop dat iemand het expliciet op Hein heeft voorzien.

"De eerste keer is de achterbak in de brand gestoken en een paar weken terug zijn alle vier de autobanden lek geprikt", vertelt Naomi. "Ik heb toen heel hard gewerkt om nieuwe banden voor mijn vader te regelen, maar nu is de auto helemaal afgefikt."

Lees ook: Auto in Haarlem voor tweede keer binnen een jaar in brand

De familie zegt ook te weten wie er achter de vernielingen zit. Maar tot er concreet bewijs is, gebeurt er niets. "Ik ben er echt kapot van", vertelt Naomi. "Zeker omdat het al de derde keer is. Wij weten eigenlijk wel zeker wie het gedaan heeft. De buurt denkt het ook. Alleen kan er niks aan gedaan worden, want er zijn geen keiharde bewijzen."

Nachtmerrie
De auto was erg belangrijk voor Hein. Hij heeft reuma en hersenletsel en gebruikt de auto om naar het ziekenhuis te rijden. Geld voor een nieuwe auto is er niet. De familie Planting hoopt dat deze nachtmerrie snel voorbij is. 

De politie houdt de vermoedelijke dader in de gaten en doet onderzoek.

NH