Ga naar Content
Noord-Holland

Groenlinks en PvdA willen extra nachttreinen tussen Haarlem en Amsterdam

9 juni 2017, 12.23 uur · Aangepast 9 juni 2017, 13.09 uur
Door: · Foto: ANP

HAARLEM De lokale partijen van Groenlinks en PvdA willen extra nachttreinen in laten zetten tussen Amsterdam en Haarlem. Hoewel de eerste nachttreinen tussen de twee steden een succes zijn, spreken de partijen nog steeds van een enorme behoefte naar meer verbindingen.

Dat melden Groenlinks en PvdA in een persbericht. In de nachttreinen van Amsterdam naar Haarlem zaten in de eerste drie maanden van 2017 gemiddeld ruim honderd reizigers per trein. Dat is twee keer zoveel als gedacht. Hoewel initiatiefnemers Robbert Berkhout, Jasper Drost (Groenlinks Haarlem) Floor Roduner (PvdA Haarlem) blij zijn met deze cijfers, pleiten ze voor extra nachttreinen.

De hele nacht treinen
Sinds de dienstregeling van 2017 rijdt in de nacht van vrijdag op zaterdag een extra trein tussen Haarlem en Amsterdam. "De extra trein op vrijdag- en zaterdagnacht zagen wij als een mooi begin, maar het doel is altijd geweest dat de verbinding tussen Amsterdam en Haarlem de hele nacht goed is. Het aantal reizigers geeft ons op basis van deze eerste beloftevolle resultaten aanleiding om voor inzet van meer treinen in de nacht te pleiten", zegt Roduner.

Om dit mogelijk te maken, richten de partijen zich in eerste instantie tot NS. "We kunnen ons niet anders voorstellen dan dat de NS ook blij is met deze cijfers. We roepen NS dan ook op reizigers in de nacht tussen Haarlem en Amsterdam serieus te nemen, en in de nieuwe dienstregeling van 2018 meer nachttreinen in te zetten", aldus Drost.