Start van hoofdcontent

EGMOND AAN ZEE

nl

Deel sportcafé Egmond aan Zee gesloopt: ''Dit zou voor mij het einde kunnen betekenen''

10 juni 2017, 12.31 uur

EGMOND AAN ZEE Consternatie over rode markeringen bij sporthal de Watertoren in Egmond aan Zee. Er wordt namelijk een nieuwe hal gebouwd, maar voordat deze klaar is, is afgesproken dat de oude hal overeind bleef. Nu blijkt dat er rode markeringen zijn aangebracht waaruit blijkt dat een deel van de hal en het café toch gesloopt gaat worden. Bij beheerder Onno Tijm gaan alle alarmbellen rinkelen.

Van regioverslaggever Tom Jurriaans 

Onno Tijm van sportcafé De Watertoren is er niet gerust op. Mannen van het bouwbedrijf kwamen deze week langs om metingen te verrichten voor de nieuwe sporthal. De markeringen die zijn aangebracht op de stoep doen het ergste vermoeden. "Zoas het er nu uitziet komt de buitenmuur van de nieuwe sporthal dwars door mijn sportcafé en alle opslagruimtes heen."

Prullenbak
Dat terwijl er bij een raadsbesluit uit 2008 afgesproken werd dat de oude sporthal blijft functioneren totdat de nieuwe hal gereed is. "Ik wil natuurlijk wel door blijven draaien, ik kan niet ineens een jaar dicht. Ik heb ook feesten en evenementen. Dat zou dan allemaal de prullenbak in kunnen. Het zou voor mij het einde betekenen."

In 2018 moet een energieneutrale sporthal met een ondergrondse parkeergarage en 34 woningen verrijzen. De gemeente Bergen laat in een korte reactie weten dat de vermoedens van Tijm kloppen. "BAM Wonen (bouwbedrijf red.) heeft het plan voor het Watertorenterrein ter plaatse uitgetekend. Hieruit blijkt inderdaad dat de nieuwe sporthal is ingetekend in een gedeelte van het Sportcafé. De gemeente gaat in gesprek met de exploitant over dit gegeven."

Handdoek
Tijm vindt het een vreemde gang van zaken. "Afspraken moeten gerespecteerd worden. Je kan toch niet de spelregels tijdens het spel veranderen? Ik gooi de handdoek in ieder geval niet in de ring."

Foto: NH/Tom Jurriaans