Ga naar Content

Jonge pechvogels massaal naar opvang in Naarden

NAARDEN De hevige storm van gisteren zorgde niet alleen voor problemen op de weg of op het spoor, ook dieren hadden flink last van de wind. Bij de vogelopvang in Naarden zijn vandaag al meer dan vijftig jonge vogeltjes binnengebracht.

De vogeltjes werden door de harde wind met nest en al uit bomen geblazen. Omdat ze te jong zijn om te kunnen vliegen kunnen ze geen kant op. Gelukkig worden veel vogels door passanten opgemerkt en naar het asiel gebracht.

Judith van Bruggen werkt bij de vogelopvang in Naarden en zag vandaag al meer dan vijftig jonge vogels binnenkomen. "Gelukkig worden ze gevonden. Vaak door particulieren, zij brengen ze zelf naar ons toe, maar soms ook door de dierenambulance", vertelt ze. 

Goed opletten
Toch moet je wel goed opletten als je zelf zo'n jonge vogel aantreft. Het kan namelijk ook een vogeltje zijn die expres uit het nest is gesprongen en over een paar dagen zijn vleugels uitslaat. "Als 'ie niet reageert op geluiden om hem heen, hij er verzwakt uit ziet en heel erg moe is, dan kun je hem het beste laten komen", adviseert Judith.

Judith vindt het heerlijk om met deze pechvogels te werken. "Je weet dat ze later terug de natuur in kunnen en je ze helpt volwassen en sterk te laten worden."

Foto: NH/Sam Hagens