Ga naar Content
Noord-Holland

Hoornse vrouw speurt zelf aanrander op: "Ik word nooit meer de oude"

7 juni 2017, 19.33 uur · Aangepast 7 juni 2017, 19.49 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HOORN Een 28-jarige vrouw uit Hoorn stond maandenlang doodsangsten uit. In oktober vorig jaar werd zij aangerand en mishandeld door Mohammed M., die pas vier maanden later werd opgepakt. Het slachtoffer spoorde haar belager zelf op. Morgen staat hij voor de rechter.

De Hoornse is naar eigen zeggen mentaal volledig gesloopt, vertelt ze in De Telegraaf. "Alles komt nu weer naar boven. Ik ben een bikkel, maar de oude word ik nooit meer", vertelt ze. 

'Ik ga dood'
Het drama speelt zich af in de vroege ochtend van zaterdag 15 oktober: de vrouw wordt mishandeld en aangerand door een Somalische man. "Ik werd wakker in de bosjes. Mijn jas was uitgetrokken en hij had zijn hand op mijn keel. Ik kon niks. Ik lag te gorgelen en wist zeker: ik ga dood." 

De vrouw weet zich los te rukken en ontsnapt, maar ze loopt een hersenschudding en meerdere zware kneuzingen op. Gealarmeerde agenten zoeken met haar naar de plaats delict, maar ze weet niet meer precies waar het was. "Ik moest meteen naar het bureau waar ze DNA-monsters uit mijn haar hebben gehaald. De politie heeft me goed behandeld."

Gestolen
De aanrander, de 28-jarige Mohammed M., wordt uiteindelijk op 27 februari opgepakt. Zijn slachtoffer had de politie toen al meerdere keren laten weten wie de man was en waar hij uithing, omdat M. haar iPhone had gestolen. Via de Find my iPhone-app kon ze zijn locatie traceren. 

Het slachtoffer snapt niet waarom het zo lang duurde voordat haar belager werd opgepakt. De politie heeft een paar keer op aangeven van de vrouw een locatie bezocht waar hij zou verblijven. "Maar helaas zonder resultaat: de persoon ter plaatse paste niet in het daderprofiel en ook de telefoon werd niet aangetroffen." Het OM erkent dat uiteindelijk het 'recherchewerk' van de Hoornse zorgde voor de doorbraak.

De vrouw zit er door alle gebeurtenissen helemaal doorheen, zo vertelt ze aan de krant. "De aanval heeft een dusdanig litteken veroorzaakt, dat ik niet weet of ik ooit zal herstellen."