Ga naar Content
Noord-Holland

Politie zoekt vrachtwagen in verband met dood fietser (54)

6 juni 2017, 23.42 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

AMSTELVEEN (AT5) In april overleed de 54-jarige Simon Schilp nadat hij zwaargewond werd aangetroffen op de Noorddammerweg in Amstelveen. De politie ging uit van een ongeluk, maar sluit nu een misdrijf toch niet uit.

Vanavond werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de tragische dood van Simon. "Het letsel was zo ernstig dat het niet veroorzaakt kon worden door een val", zei een politiewoordvoerster in het programma. Agenten gaan uit van meerdere scenario's, waaronder een aanrijding waarbij de bestuurder is doorgereden. Maar de politie tast nog in het duister.

Lees ook: Zwaargewonde fietser Amstelveen overleden

Een andere tip die de politie kreeg was het zien van een snelrijdende vrachtwagen, momenten na het ongeluk. Mensen die de witte vrachtwagen met afbeeldingen van bloemen heeft gezien, worden verzocht contact op te nemen.

Ongeluk
De 54-jarige Simon werd op 8 april door voorbijgangers rond 2.30 uur zwaargewond op straat gevonden. Hij is nog gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar overleed hij op 10 april aan zijn verwondingen.

Op de plek is uitgebreid onderzoek gedaan, maar het onderzoeksteam heeft vooralsnog geen beeld van wat er gebeurd is.