Ga naar Content
Noord-Holland

Zware spits verwacht door onstuimig weer

6 juni 2017, 09.53 uur
Door: · Foto: ANP/KNMI

NOORD-HOLLAND Het stormachtige weer dat later vandaag over Noord-Holland en de rest van Nederland raast, zal voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen. Dat kondigt de VerkeersInformatieDienst (VID) aan, die vanaf 14.00 uur problemen verwacht.

Dat heeft te maken met de harde windstoten en felle regenbuien die onze provincie in de loop van de middag geselen. Met name in de kuststreken en op de A9, A7, A2 en de A4 (snelwegen die van noord naar zuid lopen) kunnen automobilisten hun borst natmaken, aldus de VID. "Het wordt echt lastig rijden en moeilijk om je auto recht op de weg te houden."

Lees ook: KNMI geeft code geel af: morgen onstuimig weer

Op alle wegen is het daarom oppassen, waarschuwt de VID. "Er hoeft maar een vrachtwagen om te waaien of we hebben de poppen aan het dansen."

Code geel
Het KNMI heeft voor vanmiddag code geel afgegeven voor het hele land. Aan de zuidwestkust waait vanaf het middaguur een stormachtige zuidwesten- tot westenwind met zware windstoten tot wel 95 kilometer per uur. Het onstuimige weer breidt zich in de loop van de middag en avond van het zuidwesten uit over de gehele kust.