Ga naar Content
Noord-Holland

18-jarige Haarlemmer kwam door messteken om het leven, verdachte op de vlucht

5 juni 2017, 14.06 uur · Aangepast 6 juni 2017, 16.21 uur
Door: · Foto: NH/Floris van der Woude & HFV/Michel van Bergen

HAARLEM De 18-jarige Haarlemmer die op 10 april dood in een auto op de Roolandweg werd aangetroffen is door messteken om het leven gekomen. De politie is nog altijd op zoek naar de verdachte van de fatale steekpartij.

Na sectie op zijn lichaam kwam naar voren dat de jongen is overleden door meerdere messteken. De verdachte die de politie na verder onderzoek en getuigenverklaringen op het oog had, is voortvluchtig. Het OM heeft een internationaal opsporingsbevel voor hem uitgevaardigd. Zijn identiteit is bij de politie bekend, maar is nog niet openbaar gemaakt.

Lees ook: Politie doorzoekt huizen na dood 18-jarige Haarlemmer

Eerder werden ook al twee woningen in IJmuiden doorzocht met de hoop deze verdachte op het spoor te komen, maar tevergeefs.

Lees ook: Dode man in auto is 18-jarige Haarlemmer, bloedsporen IJmuiden aan hem gelinkt

Agenten vonden op 10 april van dit jaar de dode man in een rode Mercedes. De auto stond bij de kruising van de Kadijklaan en de Roolandweg. De Mercedes zou eerder meerdere keren gezien zijn in IJmuiden. Daar werden op 10 april bloedsporen op straat gevonden. Later bleek dit bloed afkomstig te zijn van het 18-jarige slachtoffer.