Noord-Holland

Reddingsbrigade Egmond aan Zee klaar voor de zomer: "Dit jaar geen doden"

3 juni 2017, 21.04 uur · Foto: Egmondse reddingsbrigade

Whatsapp

EGMOND AAN ZEE De Reddingsbrigade van Egmond aan Zee doet er dit seizoen alles aan om te waarschuwen voor levensgevaarlijke zeestromingen. Vorige zomer kwamen er twee jonge mensen om nadat zij in een zogeheten mui terechtkwamen.

Er is nu een nieuw herkenbaar waarschuwingslogo dat zowel in Bergen, Schoorl als Egmond Aan Zee zal worden ingezet. Daarnaast is er nog een reddingsbridage-app met de laatste waarschuwingen, een muienboei, muienborden, muienpalen en muienvlaggen.  

Lees ook: Speciale muienlamp waarschuwt zwemmers voor gevaarlijke stromingen

De brigade wil er alles aan doen dodelijke slachtoffers dit jaar te voorkomen. "We hadden vorig jaar inderdaad twee dodelijke jonge drenkelingen te betreuren. Dit heeft een enorme impact gehad op onze jonge ploeg van reddingsbrigadiers", vertelt voorzitter Edwin Buis. 

Want hoewel de reddingsbrigade al jaren aan voorlichting doet, weten veel mensen nog steeds niet wat ze moeten doen als ze in die gevaarlijke zeestroming terechtkomen.

Lees ook: Drenkeling (17) Egmond aan Zee overleden

"Je moet vooral niet tegen de stroom in proberen te zwemmen, maar je juist met de stroom laten meevoeren. Dan rustig naar de zijkant zwemmen en dan richting de zandbank."

Whatsapp