Ga naar Content
Sport

Volleybalsters naar herkansing voor plaats op WK

3 juni 2017, 19.03 uur · Aangepast 3 juni 2017, 19.32 uur
Door: · Foto:

BAKOE De volleybalvrouwen zijn er niet in geslaagd om zich direct te plaatsten voor het WK van volgend jaar in Japan. De vrouwen van de nieuwe bondscoach Jamie Morrison verloren de laatste wedstrijd van het toernooi met 3-0 van gastland Azerbeidzjan.

Het duel met het gastland werd vooraf al beschouwd als het sleutelduel van het toernooi. Nederland staat op de vijfde plek van de Europese ranglijst en Azerbeidzjan is met de twaalfde plek de hoogst genoteerde tegenstander. Maar de thuisploeg verloor nog geen set deze week, in tegenstelling tot Oranje.

Matchpoints onbenut
In de eerste set verzuimde de Nederlandse ploeg liefst zeven matchpoints te benutten, waarna Azerbeidzjan er met 30-28 met de setwinst vandoor ging. Vooral de boomlange Polina Rahimova zat de Nederlandse ploeg dwars. Zij zou uiteindelijk ook 28 punten binnenslaan.

Kansloze derde set
Na 25-22 verlies in de tweede set ging het in het begin van de derde set nog gelijk op tot 8-8, maar uiteindelijk verloor Nederland ook die met 25-13. Voor Nederland sloeg Lonneke Slöetjes elf punten binnen en Yvon Belien tien punten.

Eind augustus nieuwe kans
Nederland moet nu proberen om eind augustus, via een extra toernooi met alle nummers twee van deze speelronde, alsnog het WK te halen. Bij de Olympische Spelen van Rio eindigde Oranje nog als vierde, toen nog onder leiding van de Italiaanse coach Giovanni Guidetti.