Ga naar Content
Noord-Holland

'Boevenspotter' opnieuw goed voor drie aanhoudingen op Zaanse Schans

3 juni 2017, 17.50 uur · Aangepast 3 juni 2017, 18.31 uur
Door: · Foto: Politie Zaanstreek

ZAANSTAD Net als vorige week heeft de politie vandaag op de Zaanse Schans op aanwijzen van 'boevenspotter' Jaime van Gastel drie zakkenrollers aangehouden.

Boevenspotter 'spot' zakkenrollers voor de politie, filmt aanhoudingen en plaatst de video's ervan op zijn eigen YouTube-kanaal. De drie verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats, schrijft de politie op Facebook.

Of de mannen daadwerkelijk iets hebben buitgemaakt, is niet bekend. Ze zijn aangehouden voor poging tot zakkenrollerij en meegenomen naar het bureau voor verhoor. 

Lees ook: 'Boevenspotter' Jaime leidt politie naar zakkenrollers op Zaanse Schans

Vorige week hield de politie op aanwijzing van Jaime ook al drie zakkenrollers aan op Zaanse Schans. In een video die Jaime gisteren op zijn YouTube-kanaal uploadde, is te zien hoe drie mannen op slinkse wijze een argeloze Aziatische toerist proberen te bestelen. 

Aan de hand van de beelden laat Jaime zien hoe één van de zakkenrollers de toerist vraagt een foto te maken. Terwijl de toerist de foto maakt, tast een tweede verdachte zijn zakken af. Een derde verdachte, die doet alsof hij niet bij het gezelschap hoort, blokkeert het zicht op de tweede. 

In de Facebook-post laat de politie Zaanstreek weten dat ook de vorige week aangehouden verdachten nog vastzitten.