Ga naar Content
Noord-Holland

Luilakvandalen teisteren Den Helder: auto's beklad en brand gesticht

3 juni 2017, 13.15 uur
Door: · Foto: Facebook: BuurtPreventieApp Den Helder

DEN HELDER Luilakvandalen hebben vannacht behoorlijk huisgehouden in Den Helder. Zestien auto's werden beklad met verf, een auto werd omgeduwd in de Breewater en er werd zelfs brand gesticht in de Brouwerstraat.

De oorspronkelijke bedoeling van de Noord-Hollandse traditie Luilak is om langslapers en telaatkomers te bespotten of wakker te maken. In de praktijk worden tijdens Luilak echter vaak kwajongensstreken uitgehaald. Vannacht leidde dit onder meer tot een hoop vernielingen in Den Helder.

Een wijkagent spreekt op Facebook van een 'roerige' Luilaknacht. Een grote groep jonge kinderen zou vannacht van straat zijn geplukt en naar huis zijn gebracht.

Witte verf
In de Gravin Magdalena van Waardenburglaan ontdekten toezichthouders van de gemeente dat er zestien auto's onder de witte verf zaten. Omdat dit er niet makkelijk af te krijgen is als het opdroogt, hebben politieagenten buurtbewoners uit bed gelicht om de verf te verwijderen.

De politie Den Helder vermoedt dat de daders zijn thuisgekomen met witte verf op hun handen of kleding. Getuigen wordt opgeroepen zich te melden bij de politie via 0900-8844.