Ga naar Content
Noord-Holland

OM eist maximale werkstraf tegen Aalsmeers raadslid

2 juni 2017, 20.30 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AALSMEER Raadslid Bram H. verdient een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. Dat stelt de officier van justitie, die vanmiddag een waslijst aan feiten opsomde waarvan H. verdacht wordt.

Identiteitsfraude, stalking, bedreiging, smaad en seksuele intimidatie: volgens de officier van justitie heeft H. zich aan al deze feiten schuldig gemaakt. 

Lees ook: Berucht Aalsmeers raadslid voor de rechter 

De meest geruchtmakende misdaad is identiteitsfraude: door via andermans Facebook-profiel (doods)bedreigingen naar zichzelf te sturen, zou hij hebben geprobeerd anderen in een kwaad daglicht te stellen.  

Nadat H. op alle mogelijke manieren heeft geprobeerd onder de beschuldigingen uit te komen, vertelt hij de rechter dat hij lange tijd depressief is geweest. Ook claimt hij dat hij daar inmiddels 'volledig van genezen' is. 

De rechter gelooft H. niet op z'n woord en verzoekt hem bewijs aan te leveren waaruit blijkt dat zijn toestand momenteel stabiel is. Omdat H. dat bewijs niet heeft, stelt de rechter voor dat hij zich psychologisch laat onderzoeken. 

Lees ook: 'Raadslid Aalsmeer bedreigde zichzelf met de dood'

H. voelt daar niets voor, want met uitzondering van zijn eigen behandelaar vertrouwt hij niemand. "Alleen als ik verplicht word, werk ik mee", bijt hij de rechter toe. 

Over twee weken hoort H., die op dit moment nog in functie is als raadslid voor Het Aalsmeers Collectief, of en zo ja welke straf hij krijgt.