Ga naar Content
Noord-Holland

Grote drukte op de weg dit pinksterweekend: de knelpunten op een rij

1 juni 2017, 15.32 uur · Aangepast 1 juni 2017, 16.01 uur
Door: · Foto: Bram den Hollander / HFV

NOORD-HOLLAND Wie dit weekend de weg opgaat om de pinksterdagen op een lekker plekje door te brengen, kan z'n borst natmaken. Er wordt grote drukte verwacht en die begint morgen rond het middaguur al.

Dat voorziet de VerkeersInformatieDienst, die erop wijst dat het pinksterweekend traditioneel veel verkeer op de been brengt. Dat komt door een combinatie van forenzen en vakantieverkeer, legt Frank Boer van de VID uit. Hij verwacht op de snelwegen, maar ook bij de boot naar Texel, veel vertraging.

Boer voorspelt dat het onder meer op de A1 erg drukt wordt vanaf 12.00 uur. "Dat geldt vooral voor het verkeer dat de provincie uitgaat. Vanaf het middaguur staat er waarschijnlijk zo 12, 13 kilometer file."

Ook rondom de kust kan het verkeer goed vast komen te staan, aldus Boer. "Er gaan veel caravans en veel Duitsers richting Noord-Holland. Dat betekent lange wachttijden op de N200 en de N201."

Boer sluit af: "En vergeet ook de Pinksterraces op Zandvoort niet. Die bezoekers zoeken allemaal een parkeerplekje. Je staat er zomaar 45 tot 60 minuten vast."