Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

2.400 handtekeningen tegen sluiting AZC Den Helder: "Iedereen is er verdrietig"

1 juni 2017, 13.17 uur · Aangepast 25 oktober 2018, 13.57 uur

DEN HELDER Bezorgde ouders en leerlingen van de Tuindorpschool in Den Helder hebben vandaag bijna 2.400 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Koen Schuiling. Het nabijgelegen AZC wordt met sluiten bedreigd, kinderen die al jaren naar de school gaan moeten mogelijk verhuizen.

Arman woont op het AZC en gaat al 5 jaar naar de tuindorpschool. "Iedereen is verdrietig door het nieuws. Ik hoop dat het AZC door de handtekeningen open kan blijven." Hij heeft nog geen idee waar hij belandt als het AZC gaat sluiten. "Ik vind het heel leuk hier op school, we doen hele leuke dingen."

Door de sluiting komt het voortbestaan van de school zelf ook in gevaar. Er moeten wel genoeg leerlingen overblijven. Suzanne Koopman begon de handtekeningenactie, samen met een aantal andere ouders: "Gelukkig gaat de school nog zeker twee jaar door. Maar we willen dat de school blijft zoals hij is!".

Burgemeester Koen Schuiling nam de handtekeningen vanmorgen in ontvangst. Hij stuurt ze door naar de staatssecretaris. "We willen graag duidelijk maken dat Den Helder wil dat de kinderen, die hier volledig geïntegreerd zijn, hier kunnen blijven. Dat is wat ik kan doen. Maar het zijn uiteindelijk de staatssecretaris en het COA die er over beslissen."

NH/Matthijs Gemmink