Ga naar Content

Leukste museum van Nederland vreest toekomst

DRIEHUIS Het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis heeft niet de uitstraling van het Rijksmuseum in Amsterdam of, dichter bij huis, het Teylers Museum in Haarlem. Maar het is vorig jaar wel uitgeroepen tot het leukste museum van Nederland. Toch zit het museum in de problemen.

Het is het een dreun voor het personeel, de vrijwilligers en de bezoekers, want het museum moet op jaarbasis 20.000 euro bezuinigen, op een totaal van 170.000. Directe sluiting is niet aan de orde, maar gevolgen voor het personeel worden gevreesd. Ook is het museum bang dat de collectie niet op niveau blijft en de accommodatie verder verpaupert.

Beleidsmedewerker Hiske Brouwer doet een beroep op de gemeente Velsen het kleine museum de helpende hand toe te steken. "Anders moet er wellicht personeel weg en dat zou heel erg zijn. Er zijn al niet zoveel mensen om de kinderen te begeleiden. We werken vooral met vrijwilligers."

"Je zou toch denken dat de gemeente ziet dat dit museum in een behoefte voorziet?", gaat hij verder. "Kinderen leren iets. Ze worden zich beust hoe om te gaan met de natuur. Dat wil de gemeente toch juist?"

Foto: