Ga naar Content

Eigenaar roemrucht café De Zwarte Kat stopt ermee en laat een leegte achter

OUDERKERK AAN DE AMSTEL Na 41 jaar houdt eigenaar Jack van den Busken ermee op. Voor de vele stamgasten van het roemruchte café De Zwarte Kat in Ouderkerk aan de Amstel is dat slecht nieuws. Zij moeten nu op zoek naar een nieuwe zuipkeet. 

De Zwarte Kat is in de omgeving van Nes, Ouderkerk en Amstelveen een begrip. De bruine stamkroeg heeft een historie die teruggaat tot in de zeventiende eeuw, toen er op deze plek al een bierbeschooierij In De Kat was gevestigd.

Pensioen
Maar aan deze geschiedenis komt nu een einde, want eigenaar Jack vindt het wel mooi geweest. Het gebouw uit 1880 staat op instorten en bovendien heeft Jack geen opvolger. Hij wil met pensioen en daarom verkoopt hij zijn grond.

"Ik heb veertig jaar lang geprobeerd om het iedereen naar zijn zin te maken, maar het is nu tijd om aan mezelf te denken", aldus de 61-jarige kroegbaas. 

Grote familie
De vaste clientèle kan het besluit van Jack wel begrijpen, maar is er allerminst blij mee. De stamgasten moeten nu op zoek naar een nieuwe zuipkeet. "En dat zal niet meevallen", vertelt vaste bezoeker Gert-Jan. "Er is nergens zo'n kroeg als deze in de omgeving". Ook bezoeker Frank ziet het somber in: "We doen het hier met zijn allen, het is een grote familie."

Jack van den Busken, oud-eigenaar van café De Zwarte Kat, in 2017 - Foto: NH Nieuws / Robbert Bianchi