Start van hoofdcontent

HEILOO

nl

Autistische Juriaan steelt harten van jury en publiek Holland's Got Talent

27 mei 2017, 09.36 uur · Aangepast 27 mei 2017, 12.38 uur · Foto: Holland's Got Talent

HEILOO De 25-jarige Juriaan Singels uit Heiloo boekte gisterenavond groot succes bij de audities van talentenjacht Holland's Got Talent. De charmante autistische zanger zorgde voor een uitzinnig publiek en kreeg een unaniem 'ja' van de jury voor de volgende ronde.

Meteen na zijn entree probeert de rasentertainer de show al naar zijn hand te zetten door Gordon op het podium uit te nodigen. Als die hem vraagt zich eerst even voor te stellen, volgt een buitengewoon openhartige introductie. "Ik ben Juriaan, ik ben 25 jaar, ik heb een beperking, mijn moeder heb ik verloren", zegt hij met tranen in zijn ogen. 

Lees ook: Droom komt uit voor autistische Juriaan: ''Ik ben ontzettend trots op mijn album''

Maar al snel schakelt hij weer terug naar de entertainmentmodus. "Jij bent echt mijn opvolger, net als Jan Smit", zegt hij tegen Gordon, die hij als een van zijn voorbeelden ziet. Ook Chantal Janzen brengt hij eenvoudig in verlegenheid. "Ik heb m'n eigen dekbed en mijn grote droom is dat jij daaronder komt slapen."

Als de show dan eindelijk begint, gebeurt dat ook vrij ongebruikelijk. "Ik wil dat Johnny de Mol me even aankondigt", roept Jurriaan en Johnny kan niet anders dan hem daverend te introduceren.

Polonaise
Juriaan is nog niet aan het zingen het publiek klapt al massaal in de handen en de jury loopt de polonaise. "Die is gemaakt om op een podium te staan die jongen", roept Gordon uitzinnig. "Het is een feestje om hier te zijn, omdat ik hier mezelf kan zijn", zingt Jurriaan. 

"Je lijkt bij vlagen op Jan Smit, misschien nog wel beter zelfs", concludeert Gordon tijdens de beoordeling. Dan roemt hij de manier waarop Juriaan het publiek om zijn vinger windt: "Niets beter dan dat." Ook Angela en Chantal zijn laaiend enthousiast en dus is Juriaan glorieus door naar de volgende ronde. Als een ware ster deelt hij na afloop cd's en handtekeningen uit, aan de jury.