Ga naar Content

Wordt Noor (16) uit Broek in Waterland de nieuwe Ellen Hoog?

AMSTELVEEN Noor de Baat uit Broek in Waterland is met haar 16 jaar de jongste speelster in Dames 1 van de Amsterdamsche Hockeyclub. Als ze morgen van Den Bosch wint, speelt ze zondag tegen diezelfde club de beslissende wedstrijd van de finale om het landskampioenschap.

Op vijfjarige leeftijd begon ze met hockeyen en nu, elf jaar later, speelt ze in Dames 1 van Amsterdam. "Het was mijn droom om in Dames 1 te spelen en ik zou ook graag met Nederland op de Olympische Spelen staan", zegt Noor op het hoofdveld van Amsterdam. Ze denkt dat Tokio 2020 te vroeg komt. "Hopelijk gebeurt het wel een keer!"

Noor speelt bij Amsterdam samen met oud-international Ellen Hoog, goed voor twee keer olympisch goud en één keer olympisch zilver. "Je leert heel veel van alle grote spelers in het team tijdens de trainingen. Ik kan zien hoe zij bepaalde technieken gebruiken en daar leer je iets van."

'Heel gaaf'
Morgen speelt ze de tweede wedstrijd van de best-of-three tegen Den Bosch. Als Noor en haar team die wedstrijd winnen, kunnen ze zondag bij winst landskampioen worden. "Dat zou heel gaaf zijn, om dat op 16-jarige leeftijd al te behalen", zegt Noor. 

Foto: NH