Ga naar Content

Video: Medemblik zet alle zeilen bij tijdens laatste editie Delta Lloyd Regatta

MEDEMBLIK Voor zeilers en zeilfans is Medemblik deze dagen het epicentrum van het land, Europa en misschien wel de wereld. Het stadje aan het IJsselmeer is sinds maandag namelijk het decor van de 33e editie van de Delta Lloyd Regatta, één van de grootste zeilevenementen ter wereld.

Vanaf volgend jaar krijgt het evenement (naar verwachting) een andere naam, want door de overname van Delta Lloyd door Nationale Nederlanden kan de naam van de verzekeraar niet langer aan de regatta worden verbonden.  

De begroting dreigde dit jaar al niet rond te komen, maar door een eenmalige extra gift van 22.000 euro van de gemeente werd het zeilfeest gered. En dus nemen deze dagen internationale topzeilers en -surfers het in het IJsselmeer tegen elkaar op.

Lees ook: Van Rijsselberghe zakt naar tweede plaats in Medemblik

Met een vrijwel onbewolkte lucht en een matige oostenwind zijn de omstandigheden op het water ideaal. Terwijl bezoekers zich uitstekend vermaken in de jachthaven, prepareren de zeilers op het Vooroever hun boten voor de laatste races van dit jaar. 

Ook de organisatie moet dit jaar alle zeilen bijzetten. Niet om als eerste de finishlijn te passeren, maar wel om een sponsors voor volgend jaar te vinden. De eerste gesprekken zijn inmiddels gevoerd, en - zo schrijft Medemblik Actueel - 'ziet het er goed uit voor 2018 en de jaren daarna'. 

Foto: Henk Prins