Start van hoofdcontent

VELSEN-NOORD

nl

Einde crosskuil in Velsen nabij: "Dan houdt de sport voor ons wel op"

25 mei 2017, 19.15 uur · Aangepast 25 mei 2017, 20.04 uur

VELSEN-NOORD Ze zijn er kapot van. De enige plek in Noord-Holland waar motorcrossers gedoogd kunnen crossen, maakt na de zomer plaats voor een duurzame proeftuin op het ruwe terrein aan de Noordersluisweg in Velsen-Noord. "Dan kunnen we alles wel wegdoen."

Een hekwerk van 80 bij 80 meter, meetmasten en uiteindelijk ook windturbines op dit terrein maken een toekomst om hier nog te crossen praktisch onhaalbaar. Een einde van een tijdperk lijkt nabij, want al tientallen jaren is deze plek het walhalla voor crossers uit heel Nederland.

Diego van Haalem (25) uit IJmuiden is er ziek van. "Mijn gevoel: als de hekken hier komen, ruk ik ze er met een kabel weer uit. Dit is het enige wat we hebben", vertelt de crosser die naar eigen zeggen leeft voor de sport.

Toekomst
Anderen crossers op het terrein zijn ook teleurgesteld. Bjorn van Looy (36) kijkt steevast uit naar zijn wekelijke 'onderonsje'met het rulle zand. "Dit is niet alleen een probleem voor mij, maar een probleem voor alle crossers. Als we naar Lelystad of de Achterhoek moeten, dan wordt het toch lastig", denkt hij. Na een korte stilte: "Dan houdt de sport voor ons eigenlijk wel op." 

Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz