Ga naar Content

Ajax-fans druipen af: "M'n man gaat zich bezatten"

AMSTERDAM Tien minuten voor het eindsignaal verlieten de eerste voetbalfans het Museumplein in Amsterdam al. In het begin van de wedstrijd was de menigte op het overvolle plein nog in een uitgelaten stemming. Ook op het Marktplein in Hilversum werd de hele avond gekeken. Daar heerste na de wedstrijd voornamelijk berusting.

Na het eerste doelpunt van Manchester bleef het lang muisstil op het Museumplein. Na het tweede waren er veel boze gezichten te zien.

Toen het eindsignaal had geklonken, verlieten de fans massaal, met gelaten gezichten, het plein. De organisatie drukte ze op het hart: "Denk aan onze mooie stad zoals je hem aantrof. Ga dezelfde weg terug." Vooralsnog ligt er op het plein alvast wel een flinke bende plastic tassen, platgetrapte blikjes en bekers.

Lees ook: Ajax verliest weinig zinderende Europa League-finale

Ook op het Leidseplein is de uittocht van de voetbalfans rustig begonnen.

Berusting
In Hilversum reageerden de fans teleurgesteld, maar konden ze zich ook wel vinden in het verlies. "Ik had me wel een beetje verheugd op winst", vertelt een vrouwelijke fan aan een verslaggever van NH. "Maar zeker na wat er gebeurd is, gun ik het Manchester des te meer. En ik geloof dat iedereen het hier daar ook wel mee eens is."

Haar man moet nog wel even bijkomen van de nadelige afloop van de wedstrijd. "Hij gaat zich bezatten", aldus de vrouw.