Ga naar Content
Noord-Holland

Daan zoekt automobiliste die beaglepup Teun aanreed en doorreed

24 mei 2017, 18.49 uur · Aangepast 24 mei 2017, 19.03 uur
Door: · Foto: Daan Jongen

HILVERSUM De 8 maanden oude beagle Teun schreeuwde het uit van de pijn gisteren, toen een automobiliste op de Oude Amersfoortseweg in Hilversum over hem heen reed. Ondanks dat de automobiliste geen blaam trof, reed ze door.

"Mijn broer Dirk was Teun gisteren aan het uitlaten", vertelt Daan Jongen. Zijn ouders zijn de baasjes van de hond. "Eenmaal thuis aangekomen deed Dirk Teuns riem af, maar die rende in plaats van naar binnen, zo de weg op. Een vrouw in een bruine Lexus kon niet meer op tijd remmen en reed over hem heen."

Ondanks dat de vrouw doorheeft dat ze zojuist een hond heeft overreden, rijdt ze door. "Dirk was enorm geschrokken", aldus Daan. "Maar hij wist wel het kenteken van de vrouw te noteren. De buurvrouw, die het ook zag gebeuren, kon hem vertellen dat er een vrouw achter het stuur zat."

Het kenteken van de auto is aan de politie doorgegeven en die zal de zaak verder onderzoeken. Toch hoopt Daan dat de automobiliste zich uit zichzelf bij hem meldt. Via social media probeert hij dit te bewerkstelligen. "De bestuurder treft absoluut geen blaam met betrekking tot het ongeluk", zegt hij tegen NH Nieuws. "Wel voor het doorrijden."

Gipsverband
Bij Teun lijkt inmiddels de schade mee te vallen. "We dachten eerst aan een gebroken pootje", aldus Daan. "Daarom had hij ook even gipsverband om, maar dat heeft hij er al af gehaald. We moeten nog wel op hem letten om te kijken of hij geen inwendige bloedingen heeft, maar ook dat lijkt niet het geval."

Beagle Teun heeft verband er zelf al af gehaald. Wil geen heksenjacht o.i.d. Wel gerechtigheid voor bewust doorrijden. Dat kan gewoon niet. pic.twitter.com/sySEPA9ewB

— Daan Jongen ❌ ❌ ❌ (@Daanjongen) 23 May 2017