Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Wespeninvasie op komst: imker Pim geeft tips

22 mei 2017, 20.08 uur · Aangepast 22 mei 2017, 20.37 uur

HEEMSTEDE Volgens deskundigen krijgen we deze zomer te maken met een heuse wespenplaag. Er worden nu al vier tot zes keer meer wespen gezien dan gemiddeld en er zijn extreem veel koninginnen. Maar wat moet je nou doen tegen een invasie van die toch wel irritante beestjes?

Daar heeft imker Pim Lemmers uit Heemstede wel een antwoord op. "Gil eerst eventjes, laat de hele buurt horen dat je gestoken bent. En dan vervolgens heel rustig die angel op de plek waar je gestoken bent wegwrijven, dus niet in knijpen."

Lees ook: Deze zomer veel overlast door wespen

Volgens Pim worden bijen, wespen en hommels nog wel eens door elkaar gehaald. "Alle beesten kunnen steken. Veel mensen denken: hommels steken niet, maar dat doen ze wel, en wespen ook. Bij bijen geldt dat wilde bijen niet steken, want de angel die ze hebben kan niet door onze huid, maar tamme bijen steken wel degelijk.

De wespenplaag wordt eind juli verwacht, maar daar heeft Pim zo zijn twijfels bij. "Er wordt ieder jaar een wespenplaag verwacht. Dit jaar weer en ik verbaas me er eigenlijk een beetje over. Ik kan het ook zien aan het aantal meldingen dat binnenkomt elk jaar. Tot op heden heb ik slechts drie wespenmeldingen binnengekregen, dus ik vind het eigenlijk wel meevallen." 

NH Nieuws / Annelies Rijnbeek