Ga naar Content
Noord-Holland

Druk op de weg tijdens Hemelvaartweekend vanwege voetbal en lekker weer

22 mei 2017, 13.45 uur · Aangepast 22 mei 2017, 14.19 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Het belooft een druk (lang) weekend op de Noord-Hollandse wegen te worden, waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Komend weekend is het Hemelvaart, voor veel mensen een mooi moment om er een paar dagen op uit te trekken. Door het lekkere weer verwacht de VID dat het woensdagmiddag al erg druk wordt op de weg. 

Lees ook: Genieten van de zon: temperatuur naar 27 graden deze week

Volgens de verkeersdienst was de hemelvaartuittocht de afgelopen vijf jaar goed voor gemiddeld 315 kilometer file, terwijl er normaal in de woensdagavondspits maximaal twintig kilometer staat. Dit jaar verwacht de VID alleen al op de snelwegen zo'n 300 kilometer file, en dan vooral in het midden en zuiden van het land op de A1, A28 en A58.

Mensen die naar Texel willen, doen er ook goed aan op tijd te vertrekken, want er worden flinke rijden verwacht bij de veerboot naar het eiland. Het mooie weer dat voorspeld is maakt het er niet beter op.

Op Hemelvaartsdag zelf kan het ook erg druk worden, vooral rond lunchtijd. Dan komen hordes Duitsers namelijk ons land binnen, die onder meer naar Texel willen. Ook zullen veel mensen naar badplaatsen trekken. 

Ajax
En dan speelt woensdag Ajax ook nog eens de finale van de Europa League. Als ze die winnen, volgt er op Hemelvaartsdag 18.00 uur een huldiging op het Museumplein in Amsterdam. De binnenstad van Amsterdam is daardoor slecht bereikbaar. Ook zal het op de A4 en de afritten naar Schiphol druk zijn vanwege de grote schare fans die de voetballers op Schiphol zullen opwachten.