Ga naar Content

Dessers velt oordeel over FC Volendam: geen eredivisie

BREDA FC Volendam speelt ook volgend seizoen in de Jupiler League. Na de 2-2 tegen NAC van afgelopen donderdag in de thuiswedstrijd van de halve finale van de play-offs, werd het in de return in Breda 2-0 voor NAC.

Opnieuw was het Cyriel Dessers die de Volendammers de das om deed, net als in de thuiswedstrijd, waar hij met een handsbal de gelijkmaker scoorde.

Lees ook: FC Volendam wacht moeilijke opgave in Breda na 2-2 gelijkspel 

In het sfeervolle en volgepakte Rat Verlegh stadion had Volendam weinig in te brengen. Helemaal niet meer nadat de ploeg al na zes minuten op achterstand kwam. Fabian Sporkslede legde de bal terug op Cyriel Dessers. Henny Schilder probeerde de bal nog te onderscheppen, maar gleed uit, waarna Dessers de 1-0 kon scoren. 

6' ⚽️ GOAL! Dessers 1-0.#nac #nacvol#dessers #playoffs pic.twitter.com/2EdCPAWf3K

— Dutch Goals And More (@DutchGoalsAMore) May 21, 2017

Paul Kok knock-out
Na een kleine twintig minuten spelen kreeg Paul Kok en schoen hard in zijn gezicht. Hij moest met een wond en gezwollen jukbeen het veld verlaten en werd vervangen door Ties Evers. Na afloop vertelde trainer Berry Smit dat zijn oog helemaal dicht zit en hij waarschijnlijk een lichte hersenschudding heeft.

Video #165300

Weer Dessers
Kort na dat incident kwam Volendam met 2-0 achter en opnieuw was het Cyriel Dessers, die geheel ongehinderd in kon lopen bij een hoekschop en de bal achter keeper Verhulst kopte.

25' ⚽️ GOAL! Dessers 2-0.#nac #nacvol#dessers #playoffs pic.twitter.com/UuAYTP6Cvw

— Dutch Goals And More (@DutchGoalsAMore) May 21, 2017

Volendam kwam zelf nauwelijks tot kansen in de eerste helft.

Tweede helft 
In de tweede helft probeerde Volendam het wel en leek NAC het wel te geloven. Kevin van Kippersluis was dicht bij de aansluittreffer, maar zag zijn gedraaide bal maar net naast gaan. Volendam kreeg nog een paar kansjes, maar ook de ingebracht routinier Jack Tuijp kon niets meer veranderen aan de stand. Voor Tuijp was het zijn laatste wedstrijd in het shirt van Volendam, wat de nodige emoties opriep bij de aanvaller.

"Het zat er niet in vandaag, we waren gewoon een maatje te klein", was de conclusie van Kees Kwakman na de wedstrijd.

Video #165301

Seizoen voorbij 
Met dit verlies is het seizoen voorbij voor FC Volendam en gaat NAC door naar de finale van de play-offs. Dat liet het publiek ook duidelijk blijken. Zij zongen: 'Helemaal niets in Volendam'. NAC moet het in de strijd om een plek in de eredivisie in de finale van de play-offs waarschijnlijk opnemen tegen NEC.

Opstelling NAC Breda: Brondeel; Sporkslede, Meijers (Damen/80), O'Neill, Horsfield; Verschueren, García, El Allouchi; Korte, Dessers (Vermeer/86), Agyepong (Nijholt/70).

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Betti, Schilder, Schouten, Kok (Evers/21); Veerman, Van Kippersluis, Kwakman; Meulens (Tuijp/74), Hilterman (Stroo/46), Antwi.