Noord-Holland

VIDEO: Baarddragers bijeen in Amsterdam: "Voor zoenen is het heel lekker"

21 mei 2017, 15.07 uur · Aangepast 21 mei 2017, 17.20 uur

AT5
AT5

AMSTERDAM - AMSTERDAM (AT5) Op Beardsterdam gaat het het hele weekend over gezichtshaar. Het Amsterdamse baardenfestival is het grootste van Europa en alle facetten komen aan bod.

Een baard is voor de eigenaar niet zomaar iets ('Het is mijn leven'), er zit vaak een heel verhaal achter. "Ik had altijd een vlecht in mijn haar maar toen ik kaal werd, wilde ik heel graag een vlecht behouden", zegt de drager van een imposante dubbelgevlechte baard, Haarlemmer Mishaël Lopez Cardoso.

Lees ook: Haarlemmer in nieuwe Game of Thrones

"Vroeger hadden mensen van adel een gespleten baard. Dat was dan een knipoog naar de oude Vikingen, waar ik een hoop respect voor heb. Toen is het dit geworden." De één houdt het dus bij één style, de ander probeert nog eens wat uit. 

"Ik heb een Mexicaantje gehad, een Frans potlood en ook twee dagen een Charlie Chaplin-snorretje gehad, haha. Die heb ik er snel afgehaald, iemand anders uit de geschiedenis bleek deze ook te hebben gehad", zegt er één. "Nu heb ik een Bayerischer Schnauzer. Hij kan in de weg zitten maar voor zoenen is het heel lekker."