Ga naar Content

Calvin Stengs: "Na die pass vielen de zenuwen weg"

ALKMAAR In een zeker na rust fris en frivool spelend AZ eisten Joris van Overeem en Calvin Stengs zaterdagavond tegen FC Groningen de hoofdrol op. Aan de hand van beide uitblinkers wonnen de Alkmaarders met 4-1.

De mooiste actie van de avond kwam op naam van de pas 18-jarige Stengs. De Haarlemmer passte in de 9e minuut de bal vanaf de middenlijn binnenkant back op Dabney dos Santos die de voorzet gaf waaruit Wout Weghorst het openingsdoelpunt maakte. Dat Stengs later ook nog zelf scoorde (3-1) maakte zijn avond alleen maar mooier. Afgelopen woensdag maakte hij al een rondje langs de cameraploegen en dat deed hij nu weer.

abc5media_video_0

Ook trainer John van den Brom had genoten van het 18-jarige talent uit de eigen jeugdopleiding. "Die geweldige pass van hem is voor mij het hoogtepunt van de wedstrijd." Het lijkt erop of de onbevangenheid van de jonge aanvaller op de rest van het elftal is over geslagen.

abc5media_video_3

De andere uitblinker, Joris van Overeem, vond wel dat AZ na de vroege 1-0 een duidelijk mindere fase had.

abc5media_video_4

Van Overeem kon de wedstrijd overigens niet volmaken. Vlak voor tijd botste hij met zijn hoofd keihard tegen het hoofd van Ruben Jensen. En dus verscheen de maker van de 2-1 en de 4-1 met een beschadigd voorhoofd in de mixed-zone. Maar na de eerste schrik viel de schade dus mee.

abc5media_video_1

Trainer John van den Brom zag eerder in de tweede helft eerste Ridgeciano Haps geblesseerd het veld verlaten na een forse overtreding van Glenn Bijl. Met het uitvallen van Van Overeem waren dat de enige smetjes op de wedstrijd.

Door het uitstekende spel van Stengs lijkt Van den Brom voor de dubbele ontmoeting met FC Utrecht een luxeprobleem op de rechtervleugel te hebben. Maar of dat werkelijk zo is, is nog maar de vraag. 

abc5media_video_2