Ga naar Content
Noord-Holland

Verstappen voelt zich thuis op circuit van Zandvoort

20 mei 2017, 23.22 uur
Door: · Foto: Joyce Romijn-Cats

ZANDVOORT Max Verstappen was vandaag op de eerste dag van de racedagen in Zandvoort helemaal in zijn element. De Formule 1-coureur van Red Bull trakteerde het enthousiaste publiek op een aantal demonstraties met zijn razendsnelle bolide. Vooral het bulderende geluid van de V8-motor in de RB8 maakte veel indruk op de tienduizenden toeschouwers.

"Volgens mij zijn er meer mensen dan vorig jaar. Dat is natuurlijk super mooi om te zien en maakt me absoluut trots. Zeker als je dan een demo gedaan hebt en je ziet iedereen juichen, dat is echt heel mooi. Het zijn de beste fans die er zijn", liet de negentienjarige Limburger op zijn website Verstappen.nl opgetogen weten.

Lees ook: VIDEO: Verstappen geniet op circuit Zandvoort: "Geweldig om alle fans te zien"

Verstappen genoot zelf ook van de RB8. "De V8-motor produceert een mooi geluid, dat maakt het altijd extra bijzonder. Het is een iets andere auto dan ik normaal gewend ben, maar wel met beter geluid, dus dat is ook beter om hier te gebruiken. Vanuit de Formule 3 weet ik ook dat Zandvoort een topcircuit is. Er is nu een stuk meer grip door het nieuwe asfalt. Het is comfortabeler om op te rijden, want er zijn een stuk minder hobbels, dat is altijd positief."

Lees ook: Diehard racefans hebben eigen plekje op circuit: "Dit is de mooiste bocht"

Wil je nog even nagenieten van de dag van vandaag? Kijk dan hier naar onze NH Familie Racedagen Zandvoort special.

Foto: Joyce Romijn-Cats