Ga naar Content
Noord-Holland

Verstappen-gekte losgebarsten: vertraging op de weg en op het spoor rondom Zandvoort

20 mei 2017, 12.22 uur · Aangepast 20 mei 2017, 16.16 uur
Door: · Foto: VID

ZANDVOORT Tienduizenden mensen reizen af naar het circuit van Zandvoort om Max Verstappen in actie te zien tijdens de Familie Racedagen. De verwachte drukte is hierdoor uitgekomen. "Hoe je ook reist, vertraging heb je sowieso", aldus de VerkeersInformatieDienst (VID).

Op de weg is vooral de N200 een groot knelpunt. Automobilisten komen daar in een stilstaande file van zo'n twee kilometer terecht. "Dat gaat eigenlijk de hele dag wel zo blijven. Het zal in golven gaan, omdat niet iedereen op hetzelfde moment richting het circuit gaat. Maar die drukte blijft wel", aldus een VID-medewerkster.

"Ik raad mensen op dit moment aan om via de N201 te reizen. Niet dat je daar lekker door kan rijden, maar daar is het in ieder geval iets rustiger."

Lees ook: Drukte op de weg door Max Verstappen: de knelpunten en alternatieven op een rij

Voor mensen vanuit het noorden van de provincie komt er nog een extra knelpunt: de dichte Coentunnel. "Hierdoor word je gedwongen om te rijden via de binnendoorwegen. Ook deze beginnen langzaam drukker en voller te worden."

Trein
Ook op het spoor is het druk en komen er volle treinen aan op het station van Zandvoort. De NS heeft hier rekening mee gehouden door extra treinen in te zetten. Ze raadt mensen vanaf Amsterdam aan om de intercity richting Haarlem te pakken. "Veel mensen zullen de rechtspreekse sprinter nemen, maar die is nou juist zo druk. Als men de overstap in Haarlem maakt, zal er vermoedelijk meer zitruimte zijn."

Lees ook: VIDEO: Verstappen geniet op circuit Zandvoort: "Geweldig om alle fans te zien"

Eerste rondjes
Max Verstappen zelf heeft inmiddels z'n eerste rondjes in Zandvoort afgelegd. Voor de camera van NH Nieuws liet hij weten erg blij te zijn dat hij weer op het circuit is. 

En ondertussen levert @NS_online een nieuwe mierenhoop af in #Zandvoort. #drukdrukdruk #max #racedagen (Foto: @HBO_Bijscholing) pic.twitter.com/ytRVAuw8Po

— VID (@vid) May 20, 2017

NH volgt de Jumbo Racedagen vandaag zowel op tv, op internet als op de radio op de voet. Meer beelden voor de fans zijn vanaf 17 uur in NH Nieuws te zien. Vanaf 19.15 uur kan je bij ons terecht voor een uitgebreide special over het race-evenement.