Ga naar Content
Noord-Holland

Kat komt zwaargewond thuis: "Mogelijk bespoten met een soort zuur"

19 mei 2017, 22.43 uur · Aangepast 20 mei 2017, 00.38 uur
Door: · Foto: Shutterstock/ beeldbewerking NH

EGMOND AAN DEN HOEF Het moet een vreselijke schok zijn geweest voor de eigenaren van een kat uit Egmond aan den Hoef. Toen het dier na een nacht thuiskwam, zat z'n kop onder een bijtende stof die onder meer de huid en de ogen van de kat ernstig heeft beschadigd.

De Politie Noord-Holland plaatste vanavond een getuigenoproep op Facebook. "De dierenpolitie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een ernstig gewonde kat", schrijft ze. "De kat van een inwoonster uit Egmond aan den Hoef is vorige week mogelijk bespoten met een soort zuur en raakte hierdoor ernstig gewond."

"Zowel de dierenarts als de dierenpolitie sluit niet uit dat de kat mogelijk opzettelijk is bespoten met een bijtende stof", vervolgt de politie. "Daarom is de dierenpolitie op zoek naar mensen in de omgeving van Egmond aan den Hoef, die mogelijk meer informatie hebben over dit incident."

Mensen die informatie hebben die kan helpen bij het oplossen van deze zaak, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844 onder vermelding van nummer 2017101347.