Ga naar Content

Max Verstappen gespot op circuit Zandvoort

ZANDVOORT Formule 1-coureur Max Verstappen is vanmorgen al gespot op het circuit van Zandvoort. Dit weekend vinden daar de Familie Racedagen plaats. De jonge coureur mag daar z'n kunsten showen, en dat levert drukke dagen op.

"Vandaag staat vooral in het teken van acclimatiseren", aldus voorlichter Kees Koning. "Ook heeft Max een paar commerciële klussen, zoals het maken van een reclamespotje. Vanaf morgen wordt het wel echt druk." Dan zal Verstappen in het middelpunt van de belangstelling staan bij de tienduizenden bezoekers die op het evenement af komen. 

Vol draaiboek
De coureur zal zowel morgen als zondag in actie komen met zijn bolide voor een aantal demonstraties. "We hebben een draaiboek van pakweg 08.00 tot 18.00 uur, die tot op de minuut nauwkeurig is gevuld." De Koning heeft er alle vertrouwen in dat Max er een mooi weekend van gaat maken. "Hij heeft een vlotte babbel en is altijd erg vriendelijk voor z'n fans."

Niet alleen de rijkunsten van de jonge Verstappen worden getoond; er zijn ook vliegtuigshows, drift-demonstraties en racewedstrijden. Dit levert naar verwachting zo'n 100.000 bezoekers per dag op. "Beetje afhankelijk van het weer, maar we verwachten wel dat het goed bezocht gaat worden."

Files
De vele bezoekers zullen komende dagen zorgen voor drukte op de weg. De organisatie van het evenement adviseert bezoekers tijdig aan hun reis te beginnen en rekening te houden met eventuele vertraging rondom Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.

Lees ook: Drukte op de weg door Max Verstappen: de knelpunten en alternatieven op een rij

De VerkeersInformatieDienst verwacht lange files op de N200 en de N201 vanuit Haarlem richting Zandvoort. Zowel zaterdag- als zondagochtend kan die file oplopen tot 10 kilometer.

Racefans hebben komend weekend geluk met het weer. Morgenochtend kan er nog een buitje vallen, maar 's middags komt de zon door. Ook zondag is er vol op ruimte voor de zon. Het wordt zo'n 18 graden.

Foto: NH Nieuws