Ga naar Content
Noord-Holland

Amsterdamse Oguz dolblij met Appeltje van Oranje

18 mei 2017, 20.20 uur · Aangepast 18 mei 2017, 20.38 uur
Door: · Foto: ©Oranje Fonds – Bart Homburg

AMSTERDAM Een bronzen beeldje gemaakt door prinses Beatrix en een geldsom van 15.000 euro. De 40-jarige Oguz Dulkadir is dolblij met zijn 'Appeltje van Oranje'. Hij kreeg de prijs met zijn stichting 'De Weekend Academie' uitgereikt uit handen van koning Willem-Alexander.

De Weekend Academie kreeg de prijs omdat het zich, voornamelijk in Amsterdam, al tien jaar inzet voor kinderen die moeite hebben met leren. Ze vergroten de kansen van kinderen op een betere toekomst met huiswerkbegeleiding en inspirerende sprekers.

Oguz nam de onderscheiding vanochtend in ontvangst op Paleis Noordeinde. En dat had de 40-jarige initiatiefnemer nooit durven dromen toen hij op 16-jarige leeftijd naar Nederland kwam. "Ik ben als immigrant naar Nederland gekomen en ben ontzettend dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Diezelfde kansen wil ik ook aan de 800 kinderen bieden die wij begeleiden", vertelt ook Oguz aan NH Nieuws.

Voorkeur
Naast De Weekend Academie ontvingen ook twee andere organisaties een Appeltje van Oranje, maar de organisatie van Oguz was de favoriet van de Koning."Het is extra mooi dat de koning ook nog eens zijn voorkeur uitspreekt voor ons initiatief", aldus een trotse Oguz. 

Appeltjes
Appeltjes van Oranje belonen organisaties die zich inzetten voor een leefbare samenleving en verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen. De prijzen gaan naar organisaties die binnen het jaarlijks veranderende thema daarin het beste zijn geslaagd. Het thema van dit jaar is ‘krachtige kinderen’.