Start van hoofdcontent

CASTRICUM

nl

MS-patiënte Mirjam rent marathon: "Hardlopen levert je zoveel op"

15 mei 2017, 12.48 uur · Aangepast 15 mei 2017, 16.25 uur

CASTRICUM In 2007 kreeg Mirjam van der Linden uit Castricum de diagnose MS. Die sloeg in als een bom, maar toch liet ze zich niet uit het veld slaan. In tegendeel: ze ging hardlopen en is niet meer te stoppen.

Toen Mirjam de diagnose had gekregen, wist ze zich in eerste instantie geen raad. "Ik zat in een soort cocon, in een soort mist. Ik kon alleen maar overleven", vertelt ze aan NH Nieuws. 

Maar in plaats van zich neer te leggen bij haar ziekte en het doktersadvies te volgen en rustig aan te doen, koos ze een ander pad: Mirjam ging hardlopen. En dat bleek het begin van een uitzonderlijk verhaal te zijn. "The sky is the limit, ook met MS", aldus Mirjam. 

In april liet de Castricumse zien dat ze het meende door de marathon van Rotterdam te lopen. Burgemeester Aboutaleb wachtte haar op bij de finish. "Ik heb hem drie zoenen gegeven", lacht ze. 

Uniek
In het ziekenhuis waar Mirjam wordt behandeld, maakten ze dit niet eerder mee. "Het is uniek en zeker niet normaal voor iemand met MS."

Mirjam hoopt ondertussen baanbrekend te zijn en wil mensen inspireren ook te gaan sporten. "Bij deze en andere ziekten heb je veel belang bij sporten. Ook al kost het je energie, het levert ook wat op."

abc5media_video_0