Start van hoofdcontent

HEILOO

nl

Gevluchte Palestijnse familie wil verhuizen na vondst granaat in tuin

13 mei 2017, 18.51 uur · Aangepast 6 juni 2017, 12.52 uur

HEILOO De Palestijnse familie die vanochtend door de politie uit haar bed werd gelicht omdat er een granaat en een vuurwapen in hun tuin werden aangetroffen, wil nu verhuizen. “Ze zijn echt bang voor dit huis”, zegt neef van de familie Feras Jad tegen NH.

In alle vroegte werd de familie gewaarschuwd door agenten. "Wij lagen te slapen, toen de politie hier om kwart voor zes naartoe kwam", zegt Jad. De politie nam ze vervolgens mee naar het bureau. Ondertussen verwijderde de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) het vuurwapen en de granaat.

Geschrokken
Ook andere bewoners uit de straat zijn geschrokken van de bizarre vondst. Onwillekeurig wordt een link gelegd met de afkomst van de familie. "Ik ga ervan uit dat het één wel met het ander te maken heeft. In dat hele rijtje woont alleen daar een buitenlands gezin, waarom is het niet bij de buurman neergelegd?", vraagt een buurvrouw zich af.

Lees ook: Onbekende legt vuurwapen en granaat in voortuin gezin

Of er inderdaad een link tussen de afkomst van de familie en het motief van de dader is, is vooralsnog niet duidelijk. De uit Syrië gevluchte familie is in ieder geval vastberaden en wil niet langer in het huis wonen. "Wij willen verhuizen, dat is beter voor mijn broertje en zusje", zegt Waleed Badawea.

De locoburgemeester van Heiloo vindt het ook een bizarre vondst. Hij kan zich goed voorstellen dat de familie daarvan geschrokken is en zoekt vanmiddag contact met hen. De politie doet onderzoek naar het voorval.

Foto: NH