Ga naar Content

Molen De Paauw krijgt een kap

NAUERNA Het heeft even geduurd, maar met het hijsen van de kap wordt het werk van de afgelopen tijd bekroond. De contouren van molen De Paauw in Nauerna zijn eindelijk zichtbaar.

"De molen was oorspronkelijk een korenmolen uit Benningbroek", vertelt Ron Sman van Stichting Zaanse Pakhuizen. "Die molen konden wij kopen en nu beleven we een belangrijk moment. De kap wordt op de molen gehesen."

Het plaatsen van de kap is een bijzondere gebeurtenis. Sman: "De kap weegt iets van elf ton. Dat betekent dat het een spectaculaire activiteit is in het kader van de voltooing van de molen."

De inwoners van Nauerna zijn dolblij met de molen. Jan, geboren en getogen in Nauerna: "Het was een niemandsland. Er moest iets gebeuren, want de molenschuur stond op instorten." Tot zijn verbazing had Stichting Zaanse Pakhuizen haar oog erop laten vallen en wilde zij er nog iets van maken. "Dat is geweldig goed gelukt", aldus de inwoner.

Sman sluit af: "Het enige wat nog moet gebeuren aan de buitenkant is het monteren van de wieken. Dat gaat over een maand plaatsvinden."

Foto: