Ga naar Content
Noord-Holland

Vrijwilligers zoeken met wijkagent naar sporen brute woningoverval Winkel

12 mei 2017, 21.30 uur · Aangepast 12 juni 2017, 14.20 uur
Door: · Foto: Opsporing Verzocht

WINKEL Een groep vrijwilligers gaat vanavond samen met wijkagent Bas Dirkmaat een gebied van ruim een kilometer uitkammen in Winkel. Ze hopen hierdoor sporen te vinden van een brute woningoverval die plaatsvond op 26 april, waarbij een 68-jarige vrouw ernstig gewond raakte.

De zoektocht is georganiseerd, omdat er nog steeds geen spoor is van de overvallers die de vrouw op 26 april zwaargewond in haar woning achterlieten. Toen de vrouw de volgende ochtend niet kwam opdagen voor een afspraak met familie, gingen haar naasten poolshoogte nemen bij haar woning. Iets na het middaguur troffen zij haar daar met onder meer een ernstige hoofdwond aan.

Lees ook: Mishandelde vrouw (68) Winkel nog altijd zwaargewond in ziekenhuis

De vrijwilligers die vandaag meezoeken, zijn uitgekozen naar aanleiding van een Facebookoproep van de wijkagent. Dirkmaat vindt het zonde om voor de zoektocht tien agenten op te trommelen, dus op deze inventieve manier hoopt hij alsnog een nieuwe aanwijzing te vinden. Volgens hem "leven de mensen erg mee en zijn ze heel behulpzaam".

Lees ook: Politie zoekt getuigen mishandeling Winkel met matrixborden

Er zal in bermen, sloten en stukken bos worden gezocht naar iets dat de inbreker(s) mogelijk hebben achtergelaten. Als de vrijwilligers iets vinden, moeten ze hun stok in de lucht doen en komt Dirkmaat (of een ander) dit ophalen. NH Nieuws is vanavond bij de zoektocht en zal hier morgenochtend verslag van uitbrengen.