Ga naar Content
Noord-Holland

Ajax-fans willen massaal naar Stockholm: hotels en vluchten vol

12 mei 2017, 18.08 uur · Aangepast 12 mei 2017, 19.09 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM Na het bereiken van de finale van de Europa League, maken steeds meer Ajax-fans serieuze plannen om naar Stockholm te togen, waar op 24 mei de finale zal worden gespeeld. NH Nieuws zette op een rij hoe het staat met de opties tot reis, verblijf en tickets naar de Zweedse stad.

Al na de ruime thuiszege vorige week, boekten de eerste Ajax-fans hun vliegreis richting de Zweedse hoofdstad. Nu de club definitief in de finale staat, is er een ware run op vliegtickets naar Stockholm ontstaan. Directe vluchten zijn al niet meer te boeken, maar voor een vlucht via Helsinki betaal je momenteel zo'n 350 euro. De Amsterdamse club biedt zelf ook vluchten aan, waarover meer informatie nog volgt. 

Voor de fans die net als assistent-trainer Dennis Bergkamp liever het vliegtuig niet instappen, is een autorit wellicht de moeite waard. Die reis duurt een goede vijftien uur.

Verblijf
Een hotel in Stockholm zelf rondom de finaledag wordt een pittige kluif: het aanbod is schaars en ontzettend duur. Zelfs kamers zo'n 30 kilometer buiten de stad gaan voor bijna 200 euro over de toonbank. Ook hostels zitten volgeboekt. 

Wat uitkomst biedt voor de zoekende Ajax-fans: er zitten redelijk veel campings rond Stockholm én in Zweden bestaat het Allemansrecht, wat betekent dat je overal je eigen tent mag opzetten.

Tickets
Ajax maakte al snel na het laatste fluitsignaal gisteravond bekend dat er 10.000 tickets voor de Amsterdamse supporters beschikbaar zijn. Trouwe fans met een zogenoemde 'uitkaart' krijgen voorrang en kunnen vanaf maandag 10.00 uur een kaartje proberen te bemachtigen. Het is nog niet bekend hoeveel een ticket zal kosten.

Supporters die achter het net vissen tijdens de verkoop worden gewaarschuwd: alleen Ajax verkoopt officiële wedstrijdkaarten. Op de clubsite staat de gehele bestelprocedure uitgebreid uitgelegd.