Ga naar Content

Totale ontlading in Amsterdam door finaleplaats Ajax

AMSTERDAM De hoofdstad ontplofte gister nadat Ajax gisteravond ondanks een 3-1 nederlaag in Lyon de finale van de Europa League haalde. Grote delen van de stad stroomden vol uitzinnige supporters.

Ajax opende de score maar incasseerde vlak voor het einde van de eerste helft twee tegentreffers. In de tweede helft maakte Olympique Lyon nog een derde treffer. Een vierde tegengoal zou verlenging betekenen maar Ajax wist dat ondanks een rode kaart voor verdediger Nick Viergever met veel pijn en moeite te verhinderen. De ontlading onder de Ajacieden bij het eindsignaal was dan ook enorm.

"We gaan naar Stockholm toe, we gaan naar Stockholm", zongen de uitzinnige fans overal in Amsterdam. Onder andere op het Leidseplein uitten grote aantallen supporters hun vreugde. Sommige delen van de stad, zoals hieronder te zien is in de Pijp, waren na afloop van de wedstrijd nauwelijks toegankelijk voor verkeer.

Ajax speelt op 24 mei in de Zweede hoofdstad de finale van de Europa League tegen Manchester United. De Engelse topclub had gisteravond net genoeg aan een 1-1 gelijkspel tegen de Spaanse middenmoter Celta de Vigo.  

Foto: Inter Visual Studio