Ga naar Content

Hoogzwangere Nalini sterft na val van trap: "We weten dat ze nooit meer terugkomt"

AMSTERDAM Vier jaar geleden verloren Jaap en Mala Damman hun 30-jarige dochter Nalini. Ze overleed kort nadat ze onderaan de trap van haar flat was gevonden. Nalini was op dat moment hoogzwanger en ook haar ongeboren dochtertje overleefde het niet. Haar oudere zoontje bleef achter zonder moeder.

De omstandigheden waaronder Nalini wordt gevonden zijn verdacht en haar ex-vriend, de vader van haar kind, wordt opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Mohammed M. is vlak voor Nalini's dood bij haar geweest en het stel had toen ruzie. In een verklaring zegt hij dat Nalini van de trap viel en dat hij in paniek is weggerend. Later zal hij dit verhaal intrekken. Toch veroordeelt de rechtbank hem tot zes jaar cel wegens het in hulpeloze toestand achterlaten van Nalini.

Wanhoop
Ondertussen doen Jaap en Mala er alles aan om de voogdij over hun kleinzoon te krijgen, maar het jongetje gaat naar familie van Mohammed. Eens in de maand mogen Jaap en Mala hun kleinzoon zien. De afspraken over deze regeling komen moeizaam tot stand en soms zien zij hun kleinkind wekenlang niet. Het drijft de grootouders tot wanhoop. 

Ondertussen gaat Mohammed M. in hoger beroep en wacht hij die zaak in vrijheid af. Na een tijdje woont de zoon weer bij hem. Het wordt voor Jaap en Mala steeds moeilijker om hun kleinzoon te missen. Daarnaast zijn ze ervan overtuigd dat Mohammed iets te maken heeft gehad met de dood van Nalini en hopen ze dat hij in hoger beroep veroordeeld wordt. Ze maken zich zorgen om de veiligheid van hun kleinzoon. 

Leegte
In hoger beroep eist het Openbaar Ministerie vijftien jaar cel tegen Mohammed M. Op woensdag 17 mei doet het Gerechtshof Amsterdam uitspraak in de zaak. Jaap en Mala hopen op een veroordeling en een hereniging met hun kleinzoon, maar het verdriet om zijn moeder Nalini blijft. Vier jaar na dato is dat nog onverminderd groot: "Zonder je kind is er een leegte. Die plek wordt nooit gevuld, dat raak je nooit meer kwijt."

Foto: NH Nieuws