Ga naar Content
Sport

Tutuarima van Telstar naar De Graafschap

10 mei 2017, 14.17 uur · Aangepast 10 mei 2017, 16.46 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen

VELSEN-ZUID Jordy Tutuarima vertrekt van Telstar naar De Graafschap. In Doetinchem heeft de verdediger voor twee jaar getekend. "Het is een weloverwogen keuze en een superstap in mijn nog jonge carrière. De Graafschap sprak meteen veel vertrouwen uit en mijn familie woont daar in de buurt", vertelde Tutuarima.

Tutuarima had al eerder aangekondigd te vertrekken uit Velsen-Zuid en verkast nu dus naar De Graafschap. "Ik heb bij Telstar twee fantastische seizoenen gehad. In mijn eerste jaar moest ik vechten voor mijn plek en laten zien dat ik beter ben dan mijn concurrenten. Dat is in het eerste seizoen redelijk gelukt, maar was toch niet helemaal tevreden met dat jaar. In mijn tweede seizoen was ik eerste keus en een vaste waarde in het team." 

De linksback heeft ook gesproken met eredivisionist Excelsior. "Ik baseer veel op vertrouwen en daarom kies ik voor De Graafschap. Uiteindelijk heb ik ook minder contact gehouden met Excelsior en daardoor werden ze niet concreet. De Graafschap wel en vandaar mijn keuze", liet Tutuarima weten.