Ga naar Content
Noord-Holland

Politiehelikopter ingezet bij succesvolle klopjacht op vluchtende bromfietser

10 mei 2017, 09.50 uur · Aangepast 10 mei 2017, 10.17 uur
Door: · Foto: Politie IJmond

HEEMSKERK Dankzij de inzet van de helikopter heeft de politie vannacht in Heemskerk een bromfietser aangehouden, die eerder in de nacht op de vlucht was geslagen.

"Werd u vannacht wakker van de heli?", vraagt de politie IJmond aan haar volgers op Facebook. "Deze was toevallig in de buurt en kon in Heemskerk boven de wijk Waterakkers worden ingezet. Ook nu leverde dat weer een succesvolle zoekactie op." 

Toen de politie de scooterrijder op de Weg acker een stopteken gaf, gingen hij en zijn passagier er als een haas ervandoor. De achtervolging werd ingezet, maar omdat de brommerrijder de bestuurder de agenten te snel af was, werd versterking ingeroepen.

Strategische punten
Omdat de politiehelikopter in de buurt en beschikbaar was, werd daarop een zoekactie vanuit de lucht gestart. Op de grond in de wijk stelden agenten in uniform en in burger zich op strategische punten op.

Ondertussen werd via Burgernet werd opgeroepen uit te kijken naar een donkergekleurde bromfiets waarvan de twee opzittenden gehuld waren in donkere kleding. 

Spoorloos
Die strategie en inzet loonden, want al snel werd de betreffende bromfiets in de omgeving Ruyn acker aangetroffen. De bestuurder bleek toen nog spoorloos, maar ook hij werd kort daarna aangetroffen, schrijft de politie IJmond op Facebook.

Of ook de passagier is aangehouden is niet bekend. Wat de bestuurder op zijn kerfstok heeft, evenmin.