Ga naar Content
Noord-Holland

Hond die meisje (5) en oma aanviel in beslag genomen

9 mei 2017, 11.49 uur · Aangepast 9 mei 2017, 12.10 uur
Door: · Foto: Facebook: Gerard Witteman

SANTPOORT-ZUID De hond die zondagmiddag een vrouw en haar 5-jarige kleindochter in hun gezicht en benen beet, is in beslag genomen. Dat heeft de politie aan NH Nieuws laten weten.

De slachtoffers liepen zondag in het Burgemeester Rijkenspark, toen ze plotseling werden aangevallen door de hond. Het dier viel eerst het 5-jarige meisje aan, vervolgens haar oma.

Schoppen
De opa van het meisje, die er ook bij was, vertelde gisteren aan NH Nieuws hoe hij reageerde toen de hond "van een stoer type" op zijn kleindochter af vloog. "Ik heb hem geprobeerd te schoppen, maar hij bleef maar terugkomen. De eigenaar riep toen nog dat ik zijn hond niet moest schoppen", aldus Gerard Witteman.

Lees ook: Hond verminkt vrouw en kleindochter (5): "Elke keer janken als ik eraan denk"

Toen de hond het meisje voor de derde keer aanviel, sprong de oma van het meisje tussenbeide. Zij werd gebeten in haar wang. "Ik zit elke keer te janken als ik aan dat bloedende en gillende kind op mijn arm denk", zei Witteman gisteren. Uiteindelijk lukte het de eigenaar van de hond om het dier los te trekken. 

De politie stuurde gisteren een hondenbegeleider naar de eigenaren van het dier. Naar aanleiding daarvan is besloten de hond in beslag te nemen.