De beste kapper van Nederland komt uit... Alkmaar!

ALKMAAR - Mark van Westerop werd gisteravond tijdens het prestigieuze Coiffure Award Gala voor de tweede keer in zijn carrière uitgeroepen tot de Hairdresser of the Year. In 2014 ging hij er ook al met deze bijzondere prijs vandoor.

Vandaag zoeken we Mark op in zijn kapsalon Pro-Solo aan de Hoogstraat in het centrum van Alkmaar. Vol trots laat Mark ons zijn prijzen zien. "Ik heb hier het afgelopen jaar heel hard voor gewerkt, dus als je dan beloond wordt, gaat er aardig wat door je heen", vertelt een gelukkige Mark.

Voor Mark is de prijs ook een waardering voor zijn kunstenaarschap. Hij hoopt meer vrijheid te krijgen om te kunnen creëren wat hij mooi vindt. "Een schilder heeft een kwast, en ik schilder met haar", zegt hij terwijl hij enkele foto's van zijn kapsels laat zien.

Vogue, Karl Lagerfeld en Tommy Hilfiger
Dat zijn creaties in de smaak vallen blijkt ook uit de vele opdrachten die hij krijgt van onder andere Vogue, Karl Lagerfeld of Tommy Hilfiger. Toch voelt hij er niets voor om bijvoorbeeld naar Parijs of Milaan te verhuizen. In Alkmaar liggen zijn roots. "Hier ben ik gelukkig met mijn zaak, mijn team en mijn klanten." 

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland alkmaar prijs kapper nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws