Ga naar Content

Heemskerkers willen van verbindingsweg tussen A8 en A9 af: "Geluidsoverlast en fijnstofgehalte zullen verdubbeld worden"

HEEMSKERK De verbindingsweg tussen de A8 en A9 houdt veel Heemskerkers bezig. Vandaag tekenen ze middels een petitie protest aan tegen het plan van de provincie waarbij de weg over De Heemskerkse Golfclub zal gaan.

Buurtbewoner Cees van der Kolk ziet het zeker niet zitten dat de weg direct in zijn achtertuin uitkomt. "Toen ik hier kwam wonen wisten we dat het naast een snelweg was, maar met de verbinding zal de hoeveelheid geluid en fijnstof verdubbeld worden." Gewapend met 2600 handtekeningen ging Cees daarom samen met andere bewoners van de Broekpolder naar Haarlem. Het plan: de provincie op een ander idee brengen.

Lees ook: Boerenechtpaar moet wijken voor snelweg: "Alles wordt asfalt of huizen"

Hein Struben van de commissie Mobiliteit nam de handtekeningen in ontvangst en verzekerde de Heemskerkers dat ze meegewogen zullen worden in de plannen. Ondanks die mooie woorden en de petitie maakt Cees zich zorgen dat Heemskerk aan het korste eind trekt. "We hebben sterk de indruk dat dit het toch gaat worden, omdat de andere varianten duurder zijn of als absurd zijn weggezet. Dan houdt je nog maar één optie over: een weg over de golfbaan."

Foto: NH/Mischa Korzec