Ga naar Content
Noord-Holland

Vogel maakt nest in kapotte voetbal: "Net voor de aftrap ontdekt"

8 mei 2017, 13.12 uur · Aangepast 8 mei 2017, 14.25 uur
Door: · Foto: Dierenambulance Velsen

DRIEHUIS De dierenambulance van Velsen kreeg gisterenmiddag een wel heel bijzondere melding. Een man uit Driehuis had een kapotte voetbal met daarin zes kleine vogeltjes gevonden.

Vrijwilliger Laurens Kreuze spoedde met zijn collega naar het huis van de beller om de vondst te inspecteren. Daar bleek inderdaad dat een vogelkoppel een nest had gemaakt in de bal en dat hun kroost daar knus in verstopt zat.

Hond
Kort daarvoor had de bewoner gezien dat zijn hond met de merkwaardige voetbal rondliep en hem afgepakt. "Gelukkig had de hond zijn snuit er niet in gestoken", zegt Laurens tegen NH Nieuws. De vrijwilligers probeerden ter plekke nog te achterhalen waar het vogelnest vandaan kwam. "Bij zulke situaties proberen we altijd te kijken of de ouders in de buurt zijn, maar dat bleek helaas niet het geval."

De melding kwam vanwege het voetbalgeweld van gisteren op een erg merkwaardig moment. "We hoorden het om 14.20 uur, net voor de aftrap van Feyenoord - Excelsior. Dat was wel heel apart op zo'n voetbaldag", zegt Laurens.

Lees ook: Pimpelmees gebruikt asbak in speeltuin als nestje

Omdat het erg jonge vogeltjes zijn die om het kwartier gevoerd moeten worden, leverden Laurens en zijn collega het nestje af bij het vogelhospitaal in Haarlem. Daar worden ze nu verzorgd totdat ze oud genoeg zijn om losgelaten te worden. "Maar ze zullen helaas niet meer herenigd kunnen worden met de ouders", aldus Laurens.