Ga naar Content

Crossende broers strijden om Grote Beker van Wervershoof: "Gigantisch hard de bocht in"

ZWAAGDIJK Verwrongen metaal, ronkende motoren en opspattend modder: de broers Berry en Remco Stam uit Wervershoof en Venhuizen zijn idolaat van autocross. Vandaag strijden de mannen om de Grote Beker van Wervershoof, een thuiswedstrijd dus.

Hoewel de broers inmiddels bijna twintig jaar cross-ervaring op de teller hebben staan, slaan ze zichzelf niet graag op de borst. "Ik wordt echt gevreesd", zegt Remco, de fanatiekste van het stel. "Ik denk dat ik een heel nette rijder ben." 

"M'n vader crosste vroeger altijd al", legt Berry uit hoe de sport hem in z'n greep heeft gekregen. "Uiteindelijk is m'n broer begonnen, en daarna ben ik begonnen."

Wederzijds respect
Natuurlijk zijn de broers concurrenten, maar er is ook veel wederzijds respect. "Hij is een mooie coureur om te zien en hij smijt 'm altijd gigantisch hard de bocht in", zegt Remco over Berry. "Zijn kracht in de race is goede bochten maken", zegt Berry over Remco. 

In de eerste race komt Berry knap als tweede over de finish, maar z'n auto heeft daar flink onder te lijden. "De motor wordt wat minder en de achterkant is iets korter, maar ik lach nog steeds dus we gaan gewoon door."

Foto: NH/Jurgen van den Bos