Ga naar Content

Grote brand op bedrijventerrein De Kwakel

DE KWAKEL Op een bedrijventerrein in De Kwakel heeft vanavond een grote brand gewoed.

Rond 22.00 uur brak er brand uit bij het bedrijf Bosman Van Zaal, gevestigd aan de Bedrijvenweg. Het automatiserings- en verwarmingsbedrijf produceert innovatieve mechanische systemen voor de tuinbouwsector.

Boven het bedrijventerrein stegen dikke, zwarte rookwolken op die tot in de verre omgeving te zien waren. Rond 23.45 uur liet de brandweer weten dat het vuur onder controle was. Dankzij de snelle inzet kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg.

Explosieve materialen
In tegenstelling tot eerdere berichten was er geen sprake van explosiegevaar, benadrukt een woordvoerder van de brandweer. Er staan wel gasflessen op het terrein, maar niet in de buurt van de brand, aldus de woordvoerder. 

Omstanders kregen het advies de rook te mijden. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen.  

N231 afgesloten 
Wijkagent Erik van de Brun laat via Twitter weten dat de N231 tussen de Hoofdweg en de Achterweg in verband met de brand in beide richtingen afgesloten is.  

De brand in bedrijfspand #dekwakel is onder controle. Door de snelle inzet is de brand niet overgeslagen naar omliggende panden.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) 5 mei 2017

Ivm een grote brand in de Kwakel is de N231 tussen de Hoofdweg en de Achterweg in beide richtingen afgesloten.

— Erik van den Brun (@polAalsmeerDorp) May 5, 2017

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw #bedrijvenweg #dekwakel.Heeft u last van de rook? Blijf eruit en sluit ramen en deuren.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) May 5, 2017